© 2018 Land Design One Pte Ltd

PROJECTS

PUBLIC SPACE

COMMUNITIES

RECREATION

HOSPITALITY

 

 

INSTITUTIONS

 

 

 

CLIENT:

National Parks Board

2014-2016

DESCRIPTION:

Windsor Nature Park serves as a staging point entering the Central Catchment Nature Reserve and is a recreational and educational destination for the community. Engaged by the National Parks Board, LD1 worked with Zarch Collaboratives to enhance the existing trail system with interpretive elements, trailside features, and a reforestation programme for the secondary rain forest. A new entrance and visitor centre was created with an accessible demonstration forest trail featuring native plants and new wetlands habitat.

 

CLIENT:

Avida Land

2013-2016

DESCRIPTION:

This one-hectare urban space is the centre piece of South Park, a high-density commercial and residential hub on the site of a former Nestles factory south of Manila, which also includes the Altura residential towers. The park is planned as a daily multi-use public space as well as a venue for  for public art and special events, including a weekend fresh market. LD1 designed the space to accommodate varying intensities and types of use, utilising subtle grade changes, gently meandering forms and patterns, and sloping vertical structures to soften and enhance the park's presence and  functionality.

 

CLIENT:

National Parks Board

2014-2016

DESCRIPTION:

This community park in Hougang has been built in principle as a replacement for the aging Realty Park Playground.  Planned on a linear site the park caters to all age groups with a variety of activities and facilities. One unique feature and unifying element in the park is a strip of community gardens that promote ownership among the residents and provide visitors with an educational experience on horticulture and edible plants.  The park also contains a playground, adult fitness corner, and flexible green space for community activities and events.

 

CLIENT:

National Parks Board

2014-2016

DESCRIPTION:

This renovation of an existing community park focuses on enhancing the user experience around the pond by upgrading existing facilities and planting design. A new node provides a scenic view of the park, and improvements to shelters, paths, lighting, and signage give the park a renewed vitality.  Planting around the pond has been enhanced to increase biodiversity, provide more shade, and to complement the new park facilities.

 

CLIENT:

National Parks Board

2014-2018

DESCRIPTION:

Planned on a 1.35 ha. site within Singapore Botanic Gardens this garden depicts the local historic introduction of ornamental and crop plant species and their uses among the early settlers of Singapore. The garden is both a visitor destination and a hands-on activity facility for the community and is designed as a depiction of an informal kampong style village. Working closely with Zarch Collaboratives to develop a first-rate interpretive storyline and visitor experience LD1 undertook extensive research to compile a list of species and planting arrangements that would have both educational and leisure value.

CLIENT:

National Parks Board

2014-2016

DESCRIPTION:

This neighbourhood park forms a link between two residential streets as well as gathering space within a mixed high and medium density district of Singapore. Developed on a tight, one-quarter hectare site, it contains a shelter, play spaces, and a senior fitness area, utilising both existing and new trees to provide shade over the high-use areas and screening from adjacent buildings.

 

SCROLL

ABOUT

SERVICES

PROJECTS

HOME